top of page

Nyhetsbrev for Grensen Borettslag

Tusen takk for at du vil!

I år satte vi rekord. Det er mange år siden det var så mange som deltok på dugnaden, og som gjør at borettslaget stråler med blomster og planter i regnbuens farger.

Det er ikke alle de andre, men du og jeg som gjennom deltakelse på dugnadene, gjør vårt borettslag til et litt bedre sted å bo. Dugnad er felleskapet som handler om å gjøre en forskjell for hverandre. Det er når mennesker møtes at magiske ting skjer. Derfor gleder vi oss til neste gang vi treffes for å gjøre noe sammen, enten det er dugnad eller kanskje en grillfest?

Frem til da ønsker vi dere alle en riktig god sommer!

Beste hilsen Beate, Øystein, Bahar, Sarah, Steffan, Unni,Thomas, Mia, Firat og Rita

Legionella

I media har det vært en del omtaler av folk som er blitt syke av legionella-bakterien, og “alle” vet at bakterien oppstår i vannanlegg.

Hva gjøres med dette her i borettslaget?

Servicesentralen passer på at vannet som går ut i anlegget holder en temperatur som er for høy til at bakterien kan overleve.

Hva kan vi gjøre hjemme?

Eksperter anbefaler at eksempelvis dusjhoder tas fra hverandre og legges i klorin som er bakteriedrepende, skyldes og så setter man det sammen igjen.

Hold sluket rent

Vannskader er dyrt. Derfor er det viktig at vi alle passer å rense slukene for å forebygge uønskede hendelser. Vi minner om vedtektene: Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig kloakkledning både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk ved inngangspartier, og på verandaer, balkonger o.l

Ekstra penger til nytte og moro

I fjor høst sto grillhytta, som har fått navnet ”Grensenbua”, ferdig til glede for store og små. Her har det allerede vært holdt venninnekvelder, barnebursdager og ekte mannfolkstreff. Grillhytta ble til takket være at vi fikk midler fra Usbl sitt miljøfond. Men vi stopper ikke med dette.

Styret synes det er trist at et så stort området (bak blokka Grensestien 24, 25 og 26) som har et stort potensialet for å være borettslagets sosiale møteplass på tvers av generasjoner og kulturer, ikke er bedre utnyttet.

Oppføringen av ”Grensenbua” kan ses på som Fase 1. Vi har også i år søkt og fått 20 000 kroner fra fondet. Disse skal gå til Fase 2, som vil bestå av og anlegge parsell-hage med pallekarmer med glasstak over. Se bildet.

Hva fase 3 skal inneholde er ikke vedtatt, men den vil handle om å skape aktiviteter på den nedlagte ballbingen som fremmer trivsel og helse, men uten all lyden som en ballbinge fører med seg. Styret har allerede fått inn mange spennende forslag på Facebook om hva området kan brukes til. Dette blir spennende.

Pr i dag ligger den brakk, med grus og mose, og er egentlig et trist syn. Her kunne det vært liv og moro. Siden den ble vedtatt nedlagt av generalforsamlingen, så må vi også ha et ja fra generalforsamlingen for å ta den i bruk igjen.

Er du spent på hvem som sitter i Styret?

Ta en titt i protokollen fra årets generalforsamling eller ta en titt HER

Platting på Tun 4

I forbindelse med at vi fikk nedgravde avfallsanlegg, mistet Tun 4 uteplassen sin. Ny platting skal settes opp, og denne bygges med ”skjørt” ned på sidene for å fange opp stein som hele tiden løsner og triller ut på lekeplassene. Dette for å ivareta de flotte dekkene og barnas sikkerhet.

NYE SYKKELBODER

Nå har vaktmesterne steamet og desinfisert de gamle søppelbodene på tunene slik at de nå kan brukes til sykler. Vi vil på sikt få malt og pyntet på dem innvendig, men total oppussing ble for dyrt.

Styret har prioritert at det er dere som bor i blokker med minst plass i sykkelbodene som får dette tilbudet for å sikre at det er plass til barnevogner i oppgangenes sykkelboder. Ofte er det ikke plass til barnevogner, som da plasseres ute oppgangen, noe representerer brudd på reglene for helse, miljø-, og sikkerhet (HMS).

Det vil de nærmeste dagene bli lagt brev med nøkler og mer informasjon til de oppgangene dette gjelder.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page