top of page

NÆROMRÅDET TIL ÅSBRÅTEN

Nærområdet til Grensen Borettslag har mye å tilby.

 

Aktiviteter

Det finnes aktiviteter for store og små.  Liker du å trene fotball, håndball, basket, turn, dans andre aktiviteter er Holmlia Sportsklubb en utmerket mulighet. Enten du liker ballsport, turn eller dans. Både voksne og barn kan også trene i Holmlia-hallen på treningssenteret Actic eller svømme på Holmlia bad.

Barnehage.

Nærmeste barnehage for Grensen Borettslag er Åsbråten barnehage som du finner HER.

Bibliotek

Holmlia bibliotek ligger på Holmlia Senter som er ca 20 min gange eller 5 min med buss.

Bush
På Åsbråten ved Spar butikken ligger ungdomsklubben Bush.  Den er åpen etter skoletid mandag til fredag fra kl 13.00 - 16.00. Her kan du lage musikk, klatre og andre aktiviteter etter skoletid. Facebook siden til Bush finner du her.
 
Buss /offentlig transport

For å komme seg til Grensen Borettslag kan du ta buss 80E Åsbråten - Rådhuset, eller tog med korresponderende buss fra Holmlia til Åsbråten er 79 Åsbråten. Returbuss fra Åsbråten heter 79 Grorud som stopper på Holmlia Stasjon hvor du finner tog til sentrum og ut mot Ski/Moss.

Bærekraftige liv på Holmlia

Nabolagshager Bydel Søndre Nordstrand er en av de grønneste bydelen i Oslo og at dyrkeprosjekter er en del av identiteten i bydelen, vises tydelig for eksempel i musikkvideoen "Mitt Nabolag" med den lokale musikkhelten Danny Maroc som starter med et besøk i parsellhagen på Holmlia. Nærmiljøgruppen "Bærekraftige Liv"fått sin egen gruppe på Holmlia.

Bærekraftige liv på Holmlia er et nettverk av folk som har et ønske om å styrke fellesskapet og sammen lære og engasjere seg for en bærekraftig hverdag. I slutten av mai hvert år er det gatefest på Holmlia senter med musikk, mat og planting av blomster. Link til hovedgruppen er her.

Festival

Holmlia har en egen festival som kalles Vær Stolt festivalen. Bydels-festival i Søndre Nordstrand med mat, musikk og dans fra alle verdenshjørner. Det er mat boder og aktiviteter for barn begge dager. Festivalen er foregår årlig i slutten av mai. For mer info om program kan du finner her.

Grendehuset Øst 

Er det noen som i fremtiden skal leie Grendehuset øst, må dere ta direkte kontakt med Bertramjordet Borettslag, som har tatt over Grendehuset fra 01.01.2019 . Dette gjelder også forespørsler om priser og om det eventuelt er ledig. Styret kan nås på telefon mandag til fredag kl 10-15 tlf: 90 25 11 12 eller 90 24 51 08. E-post: styret@bertramjordet.no 

Se mer informasjon på www.bertramjordet.no

Holmlia Kirke

Homlia Kirke : "Vi har tre satsingsområder; gudstjenesten, kirke i nærmiljøet og tros-opplæringen. Gjennom våre aktiviteter ønsker vi å involvere alle generasjoner, utruste medlemmene til å være kirke i nærmiljøet og legge til rette for felles tros-opplevelser. Vi samarbeider med andre krefter i nærmiljøet om tiltak for solidaritet og rettferdighet. Gjennom vårt misjonsprosjekt som støtter Stefanusalliansen arbeid på søppelfjellet i Egypt, vil vi inspirere til engasjement for mennesker i andre deler av verden."

 

På Holmlia Kirke finner du også MAYA musikkskole

Holmlia Senter

Holmlia Senter finner du cafeer, butikker, tannlege, helsestasjon, bibliotek og Vinmonopol. Det er mulig å parkere gratis i to timer på parkeringshuset.

Hvervenbukta

På sommeren er det mulig å gå ned til Hvervenbukta for å bade. Det er mulig å gå tur rundt Hvervenbukta hele året.

Legesentre

Alpha Legegruppen AS

Bertramjordet Medisinske Senter

Holmlia Legesenter

Lokalavis
Lokalavisen er Avisen vår, men for mer regelmessig og oppdaterte nyheter av store og små begivenheter på områder rundt Grensen borettslag anbefales: We love Holmlia eller #DetskjerpåHolmlia.
Negldesign
 
Det er ikke nødvendig å reise langt for å kunne ordne negler og øyevipper, neglsalongen BeautyFix i Grensestien kan være stedet du trenger.
Nærbutikk

De to nærmeste butikkene er SPAR og KIWI, hvorav SPAR nærbutikk ligger nærmest for Grensen Borettslag.

Min Varme

Stiftelsen Min Varme skal ha som formål å ivareta interessene til brukere av fjernvarme og/eller annen energi til oppvarming og varmt tappevann, og arbeide for økt forståelse og kunnskap om bruken av slike energikilder.

Minnefond

Benjamins Minnefond: Det var Benjamins mor, Marit Hermansen, som tok initiativet til Minnefondet. Reaksjonene blant folk flest etter drapet var så sterke at hun fikk et hav av henvendelser og uttrykk for medfølelse. Hun henvendte seg til Antirasistisk Senter for å kanalisere engasjementet inn i ryddige og verdige former. Dette resulterte i opprettelsen av Benjamins Minnefond som gir støtte til lokalt antirasistisk arbeid over hele landet. For mer informasjon se her.

 

Oslo Sør-Satsningen

Grensen Borettslag er å finne på Søndre Nordstrand som er et satsingsområde. For mer informasjon er å finne på Oslo Sør-Satsing eller på Oslo kommune, Oslo Sør-satsingen er et samarbeid mellom stat og kommune for å styrke levekårene i Bydel Søndre Nordstrand.

Skoler

Barna som bor på Grensen Borettslag tilhører Rosenholm skole 1.-7. trinn som du finner HER.

Det tar barna 5 minutter å gå til skolen (kanskje mer fordi barna bruker å leke med andre barn i nabolaget på vei til skolen. Skoleveien er bilfri.

Ungdomskole er Holmlia Ungdomskole 8.-10. trinn 

 

Holmlia musikk korps har øvelser på AKS og kveldstid.

Stiftelsen Homlia Nærmiljø

Stiftelsen Holmlia Nærmiljø (SHN) er en ideell organisasjon med samarbeidspartnere av ulik sammensetning, hvorav borettslag og boligsameier representerer kjernen

Søndre Aas Gård

Liker du å ri, på rideskole eller ved oppmøte på lørdager. Hest med vogn eller litt mer en gjennomsnitte interessert i hester. Kjøpe lokal honning og egg, se på dyr som høner og griser. En åpen gård med skoleundervisning og dyrking av organiske grønnsaker. Da er det mulig å gå til Søndre Aas Gård.

Rush Norway

For de litt mer spretne finnes en trampoline park av det sjeldne på Rosenholm, Rush Norway. Et helt bygg fylt med trampoliner og andre spretne aktiviteter. Her kan du feire bursdager, tilbringe lørdags formiddag med aktive barn og i skoleferiene er det også kurstilbud for barn som ønsker å lære backflipp og andre akrobatiske øvelser.

Åsbråten beboerforening

Aktiviteter som kokkekurs, strikkekvelder, konkurranser for barna, juleverksted er noen aktivitetene som er mulig å delta på enten gratis eller for en liten penge i Åsbråten beboerforening.

bottom of page