top of page

NYHETSBREV FRA STYRET—SEPTEMBER 2018

Noen tanker om å bo i borettslag

For ikke å skape forskjeller betegnes alle som bor i et borettslag for beboere. Men i dette blir begrepet andelseier litt bortglemt, og det er synd da det kan ta bort bevisstgjøring om at du som andelseiere faktisk eier en andel av borettslaget. På godt og vondt.

Det betyr av hvis du som eier vil at borettslaget ditt skal fremstå som attraktivt å bo i, noe som igjen påvirker verdien på din leilighet, så har du faktisk et ansvar selv for å bidra til det. Styret kan forvalte og vedta, men det er bidraget fra hver av en av oss på dugnader, og i de små ting i hverdagen, som skaper et borettslaget. Bak velstelte og trivelige borettslag, med mange fine aktiviteter, finner du alltid en gjeng med ildsjeler.

Noen tror også at ”husleia” dekker alt. Da er det greit å minne om at ingen andelseiere betaler husleie, du betaler din del av borettslagets felleskostnader utregnet etter størrelsen på leiligheten din. Det er heller ikke slik at borettslaget er har ansvaret for alt vedlikeholdet i en leilighet, slik private og kommersielle utleiere ofte har.

Dessverre er det alt for mange som tror det, og blir ofte fortvilte når de blir opplyst om at kjemperegningen må de dekke selv. Det er fullt forståelig. Derfor er det fint om du tar en titt i beboerpermen som står i leiligheten din. Ved å lese i denne kan du bli spart for ubehagelige overraskelser, som alltid kommer når det passer dårligst. Står det ikke en slik perm i din leilighet? Ta kontakt med styret. Denne skal alle ha – og den er dekket inn via felleskostnadene.

Hvilken farge?

Arbeidet med å pusse opp oppgangene er like rundt hjørnet. Gulvbelegg er valgt, og av praktiske grunner vil alle oppgangene ha den samme fargen.

Men styret ønsker å ha forskjellige farger i oppgangene for å skape identitet og særpreg. Vi har ikke landet på om hvert tun skal ha sin samme farge, eller om det også skal være fargevariasjoner også internt i tunene.

I samarbeid med fagmann er det plukket ut fire farger som dere kan velge i.

Fargeprøvene med gulvbelegget vil bli stilt ut på styrerommet slik at alle som vil kan komme å se og si sin mening.

Vi kommer tilbake til dato og klokkeslett for når vi har fått prøvene.

Plan for økt trivsel på tun og uteområder

Styret har nå gjennomført en grundig befaring av borettslagets fire tun og fellesområder, og har kartlagt behovene på de forskjellige tunene for å øke trivsel og stolthet til uteområdene.

Noen tun har sine utfordringer, og det gjelder spesielt Tun 1 og Tun 2. Dette er tun som har en naturlig utforming som gjør det mer krevende enn andre tun for å skape et hyggelig bomiljø. I tillegg er Tun 2 også det største tunet.

Tun 3 og Tun 4 er allerede i dag veldig trivelige tun, noe som nok er knyttet opp mot utformingen av tunene og at det er mindre tun. På Tun 3 og Tun 4 stiller det alltid mye folk opp på dugnadene.

Her her skal det ikke settes i gang noen større prosjekter, med unntak av at Tun 4 skal ha igjen plattingen som ble revet i forbindelse med anleggelse av nedgravd søppelanlegg. Felles for alle tunene er at det skal legges gressmatter rundt søppel-anleggene.

Henting av avfall Og så kommer dagen alle har ventet på.

Onsdag 31.oktober kommer CFE – Christiania Forvaltning og Eiendom med komprimator-bil og stålbur og henter avfallet vårt.

CFE kommer rundt kl.10.00, så alt de skal hente må være satt ut i god tid. Sett det gjerne ut kvelden i forveien, men pass på at det ikke hindrer annen ferdsel.

En manns søppel kan være en annens gull, så av hensyn til miljøet og jordkloden, er det supert hvis noen har brukt for det naboen har kastet.

Søppelbodene

Forarbeidet med å gjøre om de gamle søppelbodene til sykkel/utstyrsboder er godt i gang. Før vi får startet på selve arbeidet må det foretas en prioritering av både hva som skal gjøres og hvilke boder som skal tas første, da første pristilbud er langt over det vi har satt av i budsjettet. Og kanskje kan styret på dugnad ta en bod selv, med unntak av det arbeidet som består å desinfisere tak, vegger og gulv.

«Ny» lekeplass

Endelig begynner lekeplassen på Tun 2 og ta form. Det har vært store forsinkelser i arbeidet grunnet manko på rundstokker, har vi fått opplyst fra leverandøren.

Det som gjenstår nå er å male på et paradis, så de som ikke vil huske også har et aktivitetstilbud. Kanskje er det noen voksne som vil friske opp barndommens minner.

Vi bygger gapahuk med grill

Styret jobber med tiltak for å få folk til å bruke fellesområdet, da dette er sosialt og viktig for et godt bomiljøet. I dag er området mellom blokkene på Tun 2 og blokkene på Tun 4 et lite utnyttet område. Ballplassen er nesten ikke i bruk, og ingen bruker heller den grønne plenen ved siden av. Første steg på veien til å få dette til å bli en levende møteplass er at det nå vil bli satt opp en grillhytte/gapahuk med platting. Her skal det opp både bord og benker, samt blomsterkasser når våren kommer tilbake.

Denne kan også brukes til barnebursdager, da det er populært tilbud andre steder. Ballplassen skal bli en fleraktivitetsbane for de minste, og det halvmåne-forma bedet, som i dag er overgrodd, skal bli en urban urtehage med nyttevekster som vi alle kan stelle og bruke. Det første som skal på plass er grillhytte, som vil bli satt opp i samarbeid med Unge Holmlianere, en fagkyndig snekker og bistand fra Servicesentralen.

Rekorddyr strøm og fjernvarme

Dyr strøm i vinter førte til at kostnadene på fjernvarmen i borettslaget steg fra litt over 1,9 millioner kroner til over 2,3 millioner kroner. På grunn av en lang varm og tørr sommer sier eksperter at vi kan forvente en økning i strømprisene på 50%.

Siden prisen på fjernvarmen, dessverre, følger prisene på strøm kan vi risikere at årets regning på fjernvarmekostnadene kan nærme seg tre millioner kroner.

Ved å være litt bevisste i hverdagen kan vi alle bidra til å holde kostnadene nede. En grei innetemperatur ligger på mellom 18 grader til 21 grader.

Ifølge leger, og spesielt barneleger, anbefales ikke høyere temperaturer av hensyn til fare for å utvikle astma og andre luftveissykdommer hos barn. Under 21 grader er sunt for helsa.

Når vi skal lufte, sett opp alle vinduene og luft intenst i noen minutter. Ikke ha det så varmt at du må slippe ut varmen til fuglene.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page