top of page

Nyhetsbrev for Grensen Borettslag nr 4, 2018


Gløgg og pølser

Store og små trosset regnværet for å bli med på innvielsen av borettslagets nye grillhytte første søndag i advent. På menyen sto det gløgg og pølser. Folks tilbakemeldinger tyder på at grillhytta er et populært tiltak, som mange vil benytte seg av fremover. Den kan brukes i all slags vær, enten det er en bursdag, romantisk middag for to eller om du har lyst til å grille med venner eller naboen. Bord, benker og lys kommer etter hvert.

Oppussing av oppgangene

Arbeidet med å pusse opp alle oppgangene i borettslaget fortsetter på nyåret. Avtale med entrepenøren var at de ikke skulle starte på en oppgang hvis de ikke ble ferdig med den før jula satte inn. Grensestien 49 og 50 er ferdige og så fortsetter de på 51 og 52 etter jul.

Vi takker Sølvi for nesten 25 års tjeneste

Daglig leder av Åsbråten Servicesentral, Sølvi Askildsen, går nå over i pensjonistenes rekker. I nesten 25 år har hun svart oss på telefonen, eller på mail, om alt fra vaskepoletter, til tekniske spørsmål om bygg og installasjoner. Er det noe vi som andelseiere, eller som styremedlemmer, har trengt svar på så har vi bare ringt Sølvi. Prosessen med å ansette en ny daglig leder er godt i gang.

Rekorddyr fjernvarme

Prisene på fjernvarme økte med 35 prosent i siste kvartal sammenlignet med samme periode i 2017 og var i september 104,25 øre/kWh.

Allerede i vinter så Styret at prisene gikk rett opp, og det ble tatt høyde for økte fjernevarmeregninger ved å legge litt på fjernvarmen over felleskostnadene. Vi ligger an til å komme opp i en totalregning på over to millioner kroner. Prisene får vi ikke gjort noe med, men vi kan alle gjøre noe for å få ned forbruket. Skal du lufte så sett opp alle vinduene eller verandadøren i noen få minutter. Ikke la ett vindu stå åpent hele tiden, da slippes det ut mye varme.

Leger, spesielt i hjem der det er barn, anbefaler en innetemperatur på maks 22 grader av hensyn til å forebygge luftveissykdommer.

Nye rør i G2

Etter to vannlekkasjer, som har påført flere familier i Grensestien 2 store belastninger, er stammerøret og hjørnerøret nå skiftet ut i oppgangen.

Vårt forsikringsselskap, Gjensidige, ville ikke dekket skadene knyttet til en tredje lekkasje, siden rørene er på overtid i forhold til forventet levetid. Dette gjelder egentlig alle rørene i borettslaget, og er et prosjekt Styret vil ta fatt på i 2019.

Ekstraordinær generalforsamling

I alle år har vi vært fire borettslag i Åsbråten Sameie/ Servicesentralen, nå blir vi tre: Grensen-, Åsbråten-, og Dyretråkket.

Bertramjordet borettslag ønsker å tre ut av Sameiet. Det betyr i praksis at felles eiendommer skal fordeles, slik det gjøres i alle ”skilsmisser”. Det innebærer også at fra nyttår skal heller ikke Bertramjordet benytte seg av tjenestene til Servicesentralen/vaktmesterne. Før dette kan skje er det en del formalia som må på plass, og derfor vil det bli holdt en ekstraordinær generalforsamling for alle borettslagene i januar.

Mer informasjon kommer senere.

Spennende ting skjer på Torget

Som mange av dere sikkert vet har vi, sammen med Åsbråten, Bertram og Dyretråkket borettslag, Åsbråten Sameie, som foruten å drive servicesentralen også forvalter våre felles eiendommer.

Styret i sameiet, som i hovedsak består av styrelederne og nestlederne fra de fire borettslagene, ønsker nå å gjøre noe mer enn bare å forvalte. Vi ønsker også å bidra til å utvikle bomiljøet.

For å gjøre Torget om til en felles og god møteplass for alle som bor her ute, har vi søkt og fått midler fra Oslo kommune. For å vite hvordan torget til slutt bør se ut, og hvilke aktiviteter og tilbud det må ha for å gjøre det til et koselig og attraktivt torg, har vi satt i gang et såkalt mulighetsstudie der vi skal få testet ut forskjellige ting.

Med på laget har vi også BUSH, Søndre Åsgården borettslag og Norde Åsgården borettslag.

Til å hjelpe oss med det har Sameiet engasjert ByVerkstedet, som blant annet har vært inne i Tøyen-løftet. Arbeidet startet i august og skal avsluttes sommeren 2019. Lysfesten, som flere var på, var en av flere aktiviteter som skal sørge for at det blir liv på Torget.

Det skal skje mer spennende ting ut på nyåret, så følg med ved å gå inn på Facebook. Her kan du bli venn med Åsbråten torg.

Farlig julekos

Statistikken viser at det brenner i nesten 50 % flere boliger i desember enn resten av året. 25 % av alle branner starter med levende lys. Her er noen enkle sjekkpunkter som du bør følge.

 Ikke forlat et rom med levende lys – ikke en gang for å pusse tenna

 Skru av all julebelysning – også på juletreet Trekk ut støpselet på all elektrisk julepynt i huset når du ikke er hjemme og når du legger deg for kvelden. Ikke slå av juletrebelysning med å skru på pærene.

Vi minner om totalforbudet for fyrverkeri i borettslaget.

Vi ønsker alle en GOD JUL og et GODT NYTT ÅR

Hilsen oss i Styret

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page