top of page

Nytt fra Styret


Kjære naboer!

Vinteren er her, og det er like moro hvert år når ungene i borettslaget tar frem skia eller akebrettet for å prøve årets snø.

Mange av oss skal feire jul, og kjenner kanskje julestria på kroppen. Mens andre ser frem mot en høytid som betyr fri, og mer tid til samvær med familien og venner.

Styret ønsker hver og en av dere en riktig fin høytid. Takk for året vi har lagt bak oss, og takk for super innsats med å pusse opp hager og gjerder. Tusen takk for godt oppmøte på dugnaden. Takk til alle dere som viser at dere har hjerte og engasjement for borettslaget. Vi i styret kan passe på at regler og vedtekter følges, og at forsikringer er i orden, og fakturaer betales. Men det er bidraget fra alle som bor her, som gjør Grensen borettslag til et trivelig sted å bo. Et styre kan aldri klare det alene.

God jul og godt nytt år!

Beste hilsen fra alle oss i styret

Viktig møte tirsdag 9.januar om nedgravd søppelanlegg

Tirsdag 9.januar er det informasjonsmøte på Grendehuset Øst, der vi har generalforsamlingene våre - Bertramjordet 25, kl.19.00. Her vil det bli gitt informasjon om hvordan vi skal bruke det nye søppelanlegget vårt på best mulig måte. Det blir selvfølgelig også anledning til å stille spørsmål.

Vi håper at så mange som mulig tar seg tid til å kommet på møtet, som vil vare i ca 45 minutter.

Riktig bruk av anlegget er viktig for maksimal utnyttelse, og slik at det blir både miljøvennlig og en rimeligere løsning enn den gamle ordningen.

Allerede dagen etter, onsdag 10. Januar, kan det nye søppelanlegget tas i bruk. IKKE FØR!

Ingen økning av husleia/felleskostnadene

Styret har gleden av å opplyste om at vi går inn i et nok et nytt år uten å øke husleia/felleskostnadene. Men vi ser at økningen i fyringskostnadene har steget såpass mye det siste året, at det dessverre er stor risiko for at vi må øke felleskostnadene på grunn av fyringsutgiftene for neste år. Dette er faktisk den eneste kostnaden som vi alle kan gjøre noe med for å holde regningen fra Hafslund så lav som mulig.

Herved inviteres du med på en ”varmedugnad”. Vi ser at når høsten kommer går pilene, som viser kroner og ører på forbruk av varme, rett til værs. Ingen som bor i Grensen borettslag skal frys når høsten kommer, men vi kan alle benytte oss av følgende tips:

· Reduser temperaturen når du ikke er hjemme

· Begrens oppvarming til de rom som brukes

· Luft kort og intensivt heller enn å la vinduer stå lenge på gløtt

· Det er ikke nødvendig eller sunt for helsa å ha over 22 grader. Den meste komfortable temperaturen ligger mellom 20-22 grader, og dette er i tråd med rådene som gis av barneleger og eksperter for bedre innemiljø

· Tilpass heller påkledning etter aktivitetsnivå og temperatur

· Høy innetemperatur øker faren for avgassing av materialer, møbler , tekstiler, og lignende

Hvis alle brukte en liten ovn/ frittstående radiator slik at man kan utsette å slå på fellesanlegget frem til

1.november betyr det 100 000 kroner spart. Det er mye penger.

Tid for levende lys

Desember er for mange av oss høysesong for levende lys i staker og i juledekorasjoner. Noen har også kanskje levende lys på juletreet. Vakkert og veldig koselige, men aldri forlat et rom eller leiligheten uten å ha tatt en slukkerunde. Er du trøtt og vil ta det en strekk på sofaen – slukk lyset først.

Ny batterier

Siden desember er årets brann-måned nummer 1, vil styret dele ut sikkerhetspakker som vi leverer på døra. Denne inneholder batteri til brannalarmen og en fyrstikkeske som gjøre at du kan teste om alarmen virker ved å tenne en fyrstikk og holde opp til alarmen. I posen ligger også et spørreskjema. Kjempefint hvis dere tar dere bryderiet med å svare på dette og sende det i retur til styret. På forhånd takkJ

Barnevogner i oppgangen

I flere av blokkene har vi store utfordringer med tanke på at det er fulle sykkelboder slik at det ikke er nok plass til barnevogner. Vi forstår frustrasjonen over at det i slike tilfeller ikke er lov til å sette barnevogna under trappa. Grunnen til at styret kjører en knallhard linje på dette, og oppbevaring av andre gjenstander, er av hensyn til brannsikkerheten. Vi som sitter i styret har ansvaret for HMS - det vil si helse-, miljø- og sikkerhet. Pålegg fra brannvesenet og rapporter fra blokkbranner i Oslo, gjør at vi ikke kan fravike reglene. Det har vært oppganger der barnevogner og annet har blokkert fluktruter, i røyken ser man ikke hva man kan snuble over og falle. I tillegg er det stoffer i barnevogner som utvikler cyanid når de tar fyr.

Styret jobber med å gjøre om de gamle søppelhusene til ”sykkel-boder”. Men det vil ta litt tid, ettersom de må pusses opp litt, og ikke minst må de desinfiseres.

”Carport” i februar

Siste uken i februar organiseres vi ny ”Carport”, det vil si at da kommer det samme firmaet som var her sist og henter all søppel, som ikke er daglig husholdningsavfall.

Mer informasjon om dette kommer i det første På Grensen som vil bli gitt ut på nyåret.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page